Розробка та дослідження методів аналізу замовлень на товари - Чихічина, Х. О. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є процеси обробки заявок на товари. Предметом є використання методів рекомендаційної системи в процесах обробки заявок на товари. Основною метою є розробка та дослідження методів аналізу замовлень на автомобілі з урахуванням нечіткості запитів споживачів. Зокрема, основна увага приділяється створенню алгоритму рекомендаційної системи, здатної врахувати різноманітні фактори, що впливають на вибір автомобіля, включаючи індивідуальні уподобання, бюджет, технічні характеристики, екологічні аспекти тощо. Методи дослідження − методи аналізу замовлень, методи колаборативної фільтрації, методи контентної фільтрації, гібридні методи фільтрації, нечітка логіка. Наукова новизна роботи полягає у дослідженні та розробці удосконаленого гібридного рекомендаційного методу, який поєднує методи колаборативної фільтрації, контентної фільтрації та нечіткої логіки. Результати цього дослідження можуть мати значне практичне застосування для компаній, що займаються онлайн-продажем автомобілів, а також сприяти розвитку нових підходів до персоналізованого онлайн-досвіду вибору автомобілів
Keywords: аналіз замовлень; бізнес-процес; електронна комерція; гібридна фільтрація; колаборативна фільтрація