Гідроударна електростанція підвищеної потужності - Нефедов, Ю. И. (ХНУРЕ, 2016)
Гідроударна електростанція підвищеної потужності містить водопровідну трубу з краном, напірний бак, напірний трубопровід, живильну трубу, зворотний, відбійний і нагнітальний клапани, які розташовані в живильній трубі, перший гідроакумулятор, електронасос, гідрогенератор, який з'єднаний електричними провідниками з електронасосом і складається з гідротурбіни та електрогенератора, водовід, перший сопловий апарат гідротурбіни, перший манометр, трубу відводу відпрацьованої води, підвідну трубу. Додатково введено другий гідроакумулятор, другий сопловий апарат гідротурбіни, другий манометр. Відбійний та нагнітальний клапани в живильній трубі не зв'язані між собою, а відбійний клапан має на центральній осі тягар.
Keywords: гідроударна електростанція; водопровідна труба; напірний бак; напірний трубопровід