Модель інформаційно-комунікаційної системи - Карпішен, Б. С.; Неронов, С. М.; Плєхова, Г. А.; Костікова, М. В.; Петренко, С. О.; Яценко, О. О. (ХНУРЕ, 2023)
У роботі запропоновано систему зв’язку в задачі попередження про можливе зіткнення. Для реалізації бездротової передачі та прийому інформації між автомобілями була використана технологія V2V. Результатом роботи є отримання інформації від підключених транспортних засобів в зоні дії системи та реакція інформаційної системи на оброблені дані у вигляді зовнішніх сигналів. Модель демонструє роботу системи за принципом «приймач-передавач» з використанням DSRC-зв’язку за допомогою програмного забезпечення MATLAB/Simulink. Отримана модель дозволяє проводити різноманітні системні аналізи для подальшого вдосконалення інформаційно-комунікаційних систем в автомобілях.
Keywords: v2v; adas; dsrc; децентралізовані сховища данних; стиснення зображень