Аналіз методів моделювання розподілених систем обробки даних - Дяченко, В. О.; Новіков, В. С.; Носик, А. М. (ФОП Петров В.В., 2022)
Сучасні системи зберігання та обробки даних – це складні розподілені програмно-апаратні комплекси, побудовані із застосуванням грід та хмарних технологій, що вимагають певного режиму роботи, що змінюється як при збільшенні обсягів даних, що надходять, так і при зміні якості та складу обладнання.
Keywords: зберігання даних