Розроблення автоматизованої системи зору на основі FPV - Іванов, О. В. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – система комп’ютерного зору для детекції та ідентифікації обличчя людини. Предметом дослідження – методи розпізнавання та ідентифікації обличчя людини у режимі реального часу. Метою роботи є розробка інтелектуальної системи комп’ютерного зору з ефективним розпізнаванням обличчя людини. Наукова новизна. Запропоновано метод детектування пози людини з потоку відео в режимі реального часу, який використовує OpenCV та алгоритм нейронної мережі для оцінки обличчя людини, що дозволяє підвищити точність та швидкість виконання розпізнавання. Практична значимість отриманих результатів. В результаті роботи був розроблений прототип програмного забезпечення, що за допомогою web-камери, камери смартфону або ж IP-камери визначати особу людини у режимі реального часу.
Keywords: комп’ютерний зір; OPENCV; програмний продукт; розпізнавання обличчя; PYTHON; FPV