Вибір алгоритму самоорганізації бездротової сенсорної мережі методом аналізу ієрархій - Безрук, В. М.; Власова, В. А.; Скорик, Ю. В.; Колтун, Ю. Н.; Костромицкий, А. И. (Вісник Національного університету "Львівська політехніка", 2016)
Проведено оцінювання різних алгоритмів самоорганізації бездротових сенсорних мереж (БСМ). Досліджено особливості вибору переважного алгоритму самоорганізації сенсорної мережі методом аналізу ієрархій. За результатами порівняльного аналізу алгоритмів на основі суджень експертів методом аналізу ієрархій вибрано енергоефективний алгоритм самоорганізації БСМ. Цей алгоритм застосовує схему оплати, використовуючи потужність передавання як медіатор, досягаючи тим самим високої продуктивності.
Keywords: сенсорная сеть; самоорганизация; критерий выбора; энергоэффективность; метод анализа иерархий