Персональний новинний фільтр , створений на основі технологій когнітивних обчислень і семантичної обробки інформації - Тітов, К. Ю. (ХНУРЕ, 2017)
У даній статті були досліджені проблеми обробки багатоаспектної новинної інформації із різних дже- рел, а також методи фільтрації отриманої інформацій. Також були розглянуті методи штучного інтелекту, за допомогою яких можливо вирішити дані проблеми. В статті викладений один із варіантів вирішення проблеми фільтрування новинної інформації за допомогою семантичного порталу та інтелектуальних сервісів від компанії IBM Watson. Метою даної статті є дослідження методів семантичного аналізу но- винного контенту з різних джерел на основі перетворення інформації в онтологічну форму подання, а також розробка методу отримання та обробки новинної інформації.
Keywords: IBM Watson; фільтрація; OWL; RDFS; XML