Дослідження методів та алгоритмів реалізації електронної черги із великим клієнтським трафіком - Промський, М. І. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є методи та алгоритми реалізації електронної черги із великим клієнтським трафіком. Метою роботи є дослідження та аналіз методів і алгоритмів реалізації електронних черг для ефективного управління великим клієнтським трафіком. Особливу увагу приділено оцінці продуктивності та відмовостійкості різних алгоритмів у розподілених системах. Методи дослідження базуються на експериментальному моделюванні та аналізі продуктивності різних алгоритмів управління електронними чергами. Включено використання платформ RabbitMQ, Apache Pulsar та Apache Kafka для тестування та оцінки ефективності у середовищах з високою інтенсивністю клієнтських запитів. В результаті роботи було визначено найефективніші алгоритми управління електронними чергами для різних типів клієнтського трафіку. На основі отриманих даних розроблено рекомендації щодо вибору та налаштування електронних черг для забезпечення стабільної роботи інформаційних систем при високих навантаженнях.
Keywords: великий клієнтський трафік; електронна черга; збалансованість навантажень