Розроблення системи позиціонування автономної роботизованої платформи у виробничому просторі - Бердник, Ю. А. (My University, 2023)
Мета роботи – підвищення точності позиціонування мобільної платформи у просторі за рахунок розробки системи позиціонування роботизованої платформи. Об’єкт дослідження – процес переміщення автономної роботизованої платформи. Предмет дослідження – система позиціонування роботизованої платформи у просторі. Методи дослідження – методи групування, кореляційний аналіз, методи емпіричного дослідження, спостереження, порівняння, експеримент, прогнозування. Проведено аналіз сучасних технологічних рішень для автономних роботизованих платформ. Проведено аналіз технічних особливостей автономних роботизованих платформ, аналіз існуючих рішень та іх порівняння. Обрані компоненти та засоби для розробки системи позиціонування. Розроблено схему підключення електронних компонентів та алгоритм перерахунку отриманих даних з датчиків. Проведено експериментальні дослідження для покращення точності позиціонування. Розроблено систему безпеки на основі лідару. Розглянуто питання охoрoни прaці.
Keywords: мобільна платформа; роботизована платформа; позиціонування мобільної платформи; робототехніка