Розробка інтелектуального модулю для ідентифікації об’єктів в ході сортування - Кравченко, К. К. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – процес ідентифікації об’єктів за допомогою комп’ютерного зору. Предмет розробки – інтелектуальний модуль ідентифікації яблук у реальному часі за допомогою комп’ютерного зору з використанням нейронної мережі. Мета роботи – розробка програмного забезпечення для ідентифікації об’єктів у реальному часі за допомогою комп’ютерного зору з використанням нейронної мережі. У кваліфікаційній роботі розглянуто актуальність теми та існуючі методи автоматичної ідентифікації об’єктів. Проаналізовано способи застосування комп’ютерного зору для ідентифікації об’єктів. Створено та натреновано нейронну мережу для ідентифікації яблук та реалізовано ідентифікацію об’єктів у реальному часі. Проведено випробування та аналіз точності ідентифікації об’єктів. Розроблене програмне забезпечення можна використовувати як основу для створення автоматизованої системи сортування об’єктів. Ця робота може використовуватись у навчальному процесі для допомоги студентами у дослідженні систем ідентифікації, комп’ютерного зору та основ програмування.
Keywords: розробка інтелектуального модулю; ідентифікація об’єктів; комп’ютерний зір