Моделі систем логічного управління на основі мікроконтролерних пристроїв - Гога, М. В. (My University, 2019)
Метою роботи є шаблон побудови опису моделей систем реального часу з використанням технології автоматного і подійного програмування, з найліпшим способом опису часових параметрів. Розроблений прототип пристрою управління освітленням пішохідного переходу з використанням підсвічування смуг переходу. Для реалізації пристрою управління застосований часовий керуючий автомат Мура, математична модель якого представлена в формі темпорального графу переходів з використанням гіперпроцесу та обробника зовнішніх подій. Програмна реалізація пристрою здійснена за технологією автоматного програмування. Побудова опису пристрою здійснена за концепцією автоматного шаблону, який відповідає критеріям систем логічного управління та систем реального часу. Керуючий автомат реалізований на базі мікроконтролера STM32F429ZIT6. Системні налаштування здійснені за допомогою САПР STM32СubeMX. Програмна реалізація алгоритму управління здійснена на мові програмування С у середовищі розробки Keil for ARM.
Keywords: обробка подій; граф переходів; системи логічного управління; системи реального часу; мікроконтролер; часовий автомат