Розробка моделі поведінки централізованих poйoвиx метoдiв тa aлгopитмiв - Солодов, В. Д.; Храмцов, П. В.; Багаєв, Д. О.; Юріна, М. О. (ХНУРЕ, 2025)
Роєвий інтелект, натхнений колективним поведінкою соціальних наслідків, відкриває нові горизонти в області робототехніки. Ідея створення групи автономних роботів, здатних до самоорганізації та виконання складних завдань, стає все більш актуальною. Введення роєвого інтелекту в наземну робототехніку сулит революційні зміни в різних сферах людської діяльності, від пошуково-рятувальних операцій до промислового виробництва.
Keywords: роєвий інтелект; наземна робототехніка