Використання методів комп’ютерного зору та штучного інтелекту для автоматизації підготовки CAD-документації друкованих плат - Онищенко, В.; Малий, О.; Мірошніченко, В. (My University, 2025)
Розглянуто застосування методів комп’ютерного зору та штучного інтелекту для автоматизації підготовки CAD-документації друкованих плат. Показано обмеження традиційних ручних підходів і сучасних CAD/CAE-систем у випадках відсутності вихідних проєктних файлів. Проаналізовано ключові етапи процесу — попередню обробку зображень, сегментацію, класифікацію та формування структурованих даних. Окреслено основні виклики та перспективи розвитку, зокрема створення відкритих датасетів і відновлення електричних схем.
Keywords: друкована плата; CAD-документація; обробка зображень, сегментація; класифікація компонентів