Керування нелінійними технологічними об’єктами з використанням нечітких pdc-регуляторів - Удовенко, С. Г.; Келембет, Д. В.; Затхей, В. А. (ХНУРЭ, 2019)
Досліджено особливості побудови алгоритмів PDC - керування нелінійними об’єктами з використанням дискретних локальних ТС-моделей. Запропоновано схеми PDC – регуляторів з компенсацією статистичних помилок за рахунок введення в структуру системи керування цифрових інтеграторів і наступного обчислення коефіцієнтів регулятора для кожної з афінних підмоделей. Наведено результати моделювання розглянутої схеми для керування нелінійними технологічними процесами. Визначено перспективи використання запропонованого підходу.
Keywords: PDC-керування; нечіткий регулятор; компенсація статичних помилок