Дослідження методики калібрування штангенциркуля - Масалітіна, В. Ю. (My University, 2019)
Мета роботи – розробка методики калібрування штангенциркуля з процедурою невизначеності вимірювань. У роботі розглядаються види штангенциркулів, принцип роботи штангенциркулів, порядок проведення повірки (калібровки) штангенциркуля, основні методи калібровки. Наведені основні етапи невизначеності вимірювань. Розроблена методика калібрування штангенциркуля. Проведено розрахунок систематичної похибки та її невизначеності вимірювань під час калібрування штангенциркуля. Результати роботи можуть бути використані в калібрувальних лабораторіях, акредитованих на виконання вимог стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2017.
Keywords: штангенциркуль; калібрування; методика повірки; невизначеність вимірювання