Підтримка життєвого циклу у виробничій інженерії - Невлюдов, І. Ш.; Филипенко, О. І.; Андрусевич, А. О.; Стародубцев, М. Г. (Криворізький коледж НАУ, 2019)
Розглянуто принципи і способи інформаційної підтримки життєвого циклу виробів на основі CALS-технологій. Викладено концепцію CALS, описано стандарти і програмні засоби, що використовуються в автоматизованих системах. Особливу увагу приділено системам керування даними про вироби і способам зберігання інформації, що представлена в цифровій формі. Розглянуто методологію рішення комплексу функціональних задач моніторингу ЖЦ РЕЗ. Визначено функціональні задачі моніторингу, як частини інформаційної підтримки ЖЦ РЕЗ. Наведено результати досліджень по розробці математичного і програмного забезпечення систем відображення інформації при моніторингу ЖЦ РЕЗ, результати практичної реалізації досліджень. Монографія може бути корисна вченим і фахівцям, що займаються питаннями моніторингу ЖЦ РЕЗ.
Keywords: ЖЦ РЕЗ; CALS; програмні засоби