Дослідження методів режекції голосу при дубляжі фільмів - Чернов, М. М. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – процес режекції голосу з аудіоміксу для створення інструментальної доріжки. Мета роботи – розробити найефективнішу методику подавлення голосу у звукозаписі з мінімальною кількістю спотворень у сигналі; визначення можливостей і обмежень автоматизованої системи корекції. В роботі виконано теоретичну оцінку факторів, що впливають на якість режекції голосу. Визначено головні фактори, що впливають на якісну ізоляцію голосу від інструментальної доріжки. Проведено дослідження багатьох методів режекції, як сучасних, так і класичних. Отримано теоретичні оцінки різних методів та їх ефективності. Проведено уточнення теоретичних результатів шляхом експериментального дослідження. Проведено експериментальне дослідження режекції голосу і створення інструментальної доріжки з мінімальною кількістю спотворень у спектрі.
Keywords: еквалізація; АЧХ; спектрограма; тембр; процес режекції голосу; аудіомікс