Дослідження моделей приховування інформації в мультимедійних даних з використанням стеганографічних перетворень - Картушин, О. А. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідити існуючі моделі цифрової стеганографії та розробити нову модель підвищення пропускної спроможності каналу передачі відеоінформаційних даних на основі стеганографічного перетворення. Досліджено різновиди методів цифрової стеганографії, виявлено що вони мають ряд недоліків. Обґрунтовано необхідність застосування методів цифрової стеганографії для захисту інформації в інфокомунікаційних системах. Визначено рекомендації щодо підвищення пропускної спроможності при використанні методів вбудовування в область перетворення. Розроблено метод підвищення пропускної спроможності скритого каналу передачі відеоінформаційних стеганографічного перетворення. ресурсів на основі використання. Розраховано показники якості розробленого стеганографічного методу
Keywords: цифрова стеганографія; перетворення Уолша-Адама; телекомунікаційний канал; перетворення Хаара; стеганографічний канал; відеотрафік