Фінансова автономія університету: світовий досвід для України - Шевченко, Л. С. (Право, 2015)
Проаналізовано сутність фінансової автономії університетів. Охарактеризовано основні напрями автономізації українських університетів: надання платних освітніх послуг, розвиток інноваційної підприємницької діяльності співробітників, комерціалізацію результатів науково-дослідної роботи та захист інтелектуальної власності університетів, можливість використання фінансових запозичень, створення освітніх ендавментів. // The essence of the financial autonomy of universities is analyzed. The main directions of autonomy of Ukrainian universities are characterized: provision of paid educational services, the development of innovative entrepreneurial activity of employees, commercialization of the results of research work and the protection of intellectual property of universities, the possibility of using financial borrowings, creating educational entrances.
Keywords: університет; фінансова автономія; платна освіта; комерціалізація результатів науково-дослідної роботи; фінансові запозичення; ендавмент; university; financial autonomy; paid education; commercialization of research results; financial borrowing; entrance