Дослідження моделі ARIMA нестаціонарних випадкових процесів - Старокожко, Д. А. (My University, 2024)
Метою роботи є розробка імітаційного моделювання нестаціонарних випадкових процесів із заданними характеристиками СЩП, знаходження виразів статистичних характеристик цих процесів у вигляді авторегресійних моделей лінійного передбачення, а також дослідження можливостей їх використання для підвищення якості радіоелектронних систем, статистичне моделювання імітаційних та реальних процесів. У роботі використовувалися методи теорії множин, лінійних систем, різницевих лінійних рівнянь, методи статистичного моделювання, прикладний аналіз випадкових процесів. Предметом дослідження є імітаційні моделі випадкового процесу у вигляді декомпозиції та моделей ARIMA.
Keywords: модель ARIMA; імітаційний випадковий процес