Дослідження моделей та методів штучного інтелекту для задачі прогнозування вилову риби - Сєвєрін, І. К. (My University, 2024)
Мета роботи – Дослідження методів машинного навчання для системи прогнозування, яка оцінює активність риби на основі погодних та астрономічних умов. Аналіз вхідних атрибутів до досліджених методів з метою оцінки їх впливу на результат. Методи дослідження – Порівняння декількох моделей та методів машинного навчання для задачі прогнозування. Порівняння впливу вхідних даних на результат. В кваліфікаційній роботі проведено порівняння різних методів машинного навчання для задачі прогнозування. Проведено аналіз вхідних даних, та було визначено які з них впливають на результат найбільше. Наведено детальний аналіз і опис найбільш відповідного методу і впливу вхідних данних на результат.
Keywords: лінійна регресія; багатошаровий персептрон; випадкове дерево