Розробка веб-застосунку для аналізу та візуалізації біологічних даних - Лахтін, В. В. (My University, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – створення веб-застосунку, що спрощує аналіз і візуалізацію експресії генів для виявлення біологічних патернів та тенденцій. Методом дослідження є системний підхід для комплексного аналізу проектування веб-застосунку, методи структурного аналізу і моделювання для визначення архітектури та вимог до системи, об’єктно-орієнтований аналіз для реалізації логіки застосунку, порівняльний аналіз для оцінки існуючих рішень та їх адаптації до потреб проекту, а також експериментальні дослідження для перевірки функціональності та ефективності розробленого застосунку. Область застосування – біоінформатика, наукові дослідження в медицині та фармацевтиці, геноміка.
Keywords: біоінформатика; аналіз геномних даних; візуалізація геномних даних