Математичні моделі та методи оцінки ресурсів для хмарних обчислювальних систем - Танянський, О. С. (My University, 2020)
Робота присвячена розробці алгоритмів для мобільної системи моніторингу та управління ресурсами хмарних та SOA систем. Була розроблена математична модель системи на основі ланцюга Маркова, що дозволяє робити прогнозування обчислювальних ресурсів для віртуальних машин. Були розраховані та проаналізовані характеристики цієї моделі, а також проведена про-грамна реалізація.
Keywords: soa система; приватна хмара; ланцюг маркова; ймовірність стану системи; прогнозування ресурсів