Digitalization of the banking sector as one of the aspects of digitalization of economy and society - Ostapenko V. M.; Ivanova D. S. (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022)
Визначено переваги цифровізації банківського сектору серед яких: оптимізація та спрощення банківських операцій та послуг за рахунок стандартизації та впровадження дистанційних рішень; економічні вигоди (зниження фінансових і часових витрат); ефективна взаємодія клієнта і банку; перспектива впровадження передових інноваційних технологій (штучний інтелект, блокчейн тощо). Запропоновано низку заходів для більшої активізації населення щодо користування цифровими банківськими послугами, а саме: стимулювання громадян до використання безготівкових розрахунків; надати населенню зручний та швидкий сервіс оплати комунальних послуг, податків тощо; забезпечити підтримку урядом цільових стратегій банків; сприяти вдосконаленню інформаційних технологій з використанням міжнародних стандартів і подоланню технічних проблем; підвищити рівень фінансової грамотності споживачів шляхом підтримки подібних цифрових проектів.
Keywords: Digitalization; banking sector; innovative technologies; COVID-19