Онлайн достовірна нечітка кластерізація даних з використанням функції належності спеціального типу - Бодянський, Є. В.; Шафроненко, А. Ю.; Климова, І. М. (My University, 2019)
Запропоновано онлайн метод достовірної нечіткої кластеризації, призначений для аналізу даних, послідовно надходять на обробку. Особливістю розвиваючого підходу є використання функції належності спеціального виду, описуваної функції щільності розподілу Коші. Власне процедура уточнення центроїд кластерів є по суті правилом самонавчання «Переможець отримує більше» (WTM), в якому функція сусідства породжується введеної функцією приналежності.
Keywords: нечітка кластеризація; градієнтна оптимізація; функція належності