Модель класифікації текстових документів із адаптивним оновленням ключових слів вихідних класів - Могилевський, Д. І. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка моделі класифікації текстових документів із адаптивним оновленням ключових слів вихідних класів. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз методів класифікації текстових документів. Запропоновано модель класифікації документів зі сховищем, на основі якого відбувається донавчання моделі. Результати проведених експериментів показали, що кращим методом, який можна буде використовувати у моделі класифікації є стемінг, який має кращі результати для кожної протестованої теми. Авторські ключові слова теж показують хороші результати, але все ж таки менше за результат стемінгу на повному словнику та частковому. Також, виходячи з результатів, у модель класифікації для більш точнішої класифікації треба надати повному словнику більший пріоритет при прийняті рішення по класифікації документа.
Textual Document Classification Model with Adaptive Updating of Source Classes Keywords
Keywords: словник; TF-IDF; текстовий документ