Аналіз продуктивності пропускної здатності захищених каналів у мультисервісній мережі - Смірнов, Є. А. (My University, 2024)
Мета роботи – аналіз продуктивності роботи мультисервісної мережі при використанні захищених каналів передачі даних. Робота спрямована на розробку кампусної мультисервісної мережі з інтеграцією різнорідного трафіку на базі технології Ethernet і Wi-Fi та захистом даних за допомогою шифрування каналів VPN. У роботі проаналізовано принципи побудови логічної й фізичної інфраструктури мультисервісної мережі готельного комплексу, існуючі операційні системи та сучасні стандарти технологій Ethernet та Wi-Fi. Запропоновано задані інформаційні сервіси реалізувати в гетерогенній мультисервісній мережі під управлінням ОС Windows Server і Linux Ubuntu. За такого підходу логічна сегментація мережі проводиться на основі технології VLAN, а фізична сегментація за функціональною ознакою. Для захисту корпоративної частини даних буде використовуватися VPN, відповідно проаналізовано її протоколи та можливості підвищення продуктивності мережі для нівелювання впливу характеристик роботи VPN на загальну роботу мережі та обладнання.
Keywords: мультисервісна мережа; трафік; імітаційна модель; шифрування даних