Конструктивізм нормативних стандартів виникнення трудових правовідносин - Гладкий, В. В. (КНУ ім. Т. Г. Шевченка, 2020)
В статті розкривається сутність виникнення трудоправових відносин крізь призму теорії соціально-відповідального конструктивізму. Автором аналізується взаємозв’язок перебігу трудових правовідносин із принципом збалансованої стабільності цих відносин, а також з’ясовується широта свободи поведінки у відносинах з приводу зайнятості потенційних учасників трудоправових відносин. Особлива увага в статті приділяється дослідженню зв’язку між обмеженням свободи дій потенційних учасників трудових правовідносин та феноменом умов виникнення цих правовідносин. Встановлюється соціально-відповідальна конструктивістська сутність вказаних умов, а у висновках до статті окреслюється та осмислюється крізь призму концепції соціально-відповідального конструктивізму факт виникнення трудових відносин. he article reveals the essence of the emergence of labor relations in the context of the theory of socially responsible constructivism. The author analyzes the relationship between the implementation of labor relations with the principle of balanced stability of these relations, it also determines the breadth of freedom of behavior in relations regarding the employment of potentialparticipants in labor relations. Special attention is paid in the article to the study of the relationship between the restriction of freedom of action of potential participants in labor relations and the phenomenon of the conditions for the emergence of these legal relations. The socially responsible constructivist essence of the conditions under study is established, and in the conclusions, to this article, the fact of the emergence of labor relations is outlined and comprehended through the prism of theconcept of socially responsible constructivism.
Конструктивизм нормативных стандартов возникновения трудовых правоотношений
Constructivism of normative standards for the emergence of labor relations
Keywords: виникнення відносин; дискримінація; помірний гуманізм; раціональність обмежень; соціально-відповідальний конструктивізм; трудові відносини; discrimination; emergence of relationships; labor relations; moderate humanism; rationality of restrictions; socially responsible constructivism