Моделі та метод розподілу каналів в багатоканальних mesh-мережах стандарту 802.11 - Гоголєва, М. О. (My University, 2010)
Дисертацію присвячено удосконаленню засобів розподілу каналів у бага-токанальних mesh-мережах стандарту ІЕЕЕ 802.11 шляхом розробки та вдосконалення відповідних математичних моделей і методів з метою підвищення їх продуктивності та якості обслуговування. В роботі були проаналізовані відомі методи розподілу каналів в багатоканальних mesh-мережах та на основі їх недоліків були сформульовані вимоги для розробки математичних моделей та ієрархічно-координаційного методу розподілу каналів в багатоканальних mesh-мережах. В ході розробки математичних моделей розподілу каналів був використаний апарат досліджень операцій і теорія множин. Під час розробки ієрархічно-координаційного методу розподілу каналів використані методи оптимізації ієрархічних багаторівневих систем. З метою оцінки ефективності функціонування багатоканальної mesh-мережі на базі розроблених моделей і методу розподілу каналів у роботі використовувалися аналітичні та імітаційні методи дослідження. Dissertation is devoted to the improvement of distribution channels in the mul-tichannel mesh-network standard IEEE 802.11 by the development and improvement of appropriate mathematical models and methods to improve their productivity and service quality. In this paper we analyzed the known methods of distribution channels in the multichannel mesh-based networks and their shortcomings were formulated re-quirements for the development of mathematical models and hierarchically-coordination method of distribution channels in the multichannel mesh-networks. During the development of mathematical models of distribution channels has been used vehicle operations research and theory. During the development of hierarchical-ly-coordination method of distribution channels used methods of hierarchical multi-level systems optimization. To estimate the efficiency of the multichannel mesh-based network models developed distribution channels and methods used in the analytical and simulation methods.
Keywords: безпроводова мережа; багатоканальна mesh-мережа; канали; радіоінтерфейси; методи розподілу каналів; способи підвищення продуктивності; wireless network; ways to improve productivity; multichannel mesh-network; channels; radios; methods of distribution; channels