Психологія стресу і заняття спортом як засіб боротьби со стресом у студентів - Гелета, Д. Д.; Горшанкова, Т. О. (My University, 2022)
У цій статті здійснено аналіз такого феномену як стрес; розглянуті сучасні теорії, що розкривають сутність цього явища. Розкрито форми прояву страху (переляк, тривога, стан страху, втома), а також фактори, що сприяють появі цього феномену. Подано комплекс практичних вправ як засіб боротьби зі стресом у студентів. В умовах сучасного суспільства феномен стресу постійно супроводжує людину протягом всього життя. Вперше, коли людина може зустрітися з цим феноменом –під час навчання у школі та надалі в університеті. Вибір майбутньої професії, підготовка та проходження вступних іспитів, недосипання, підготовка до екзаменаційної сесії тощо, призводять до виникнення різних стресових ситуацій.
Keywords: cтрес; стресова ситуація; нервова система; фізична активність