Удосконалення змісту та форми конкурентної політики держави (господарсько-правовий аспект) - Швидка, Т. І. (Право, 2017)
Стаття присвячена проблемі ефективності застосування механізмів і інструментів для реалізації конкурентної політики як складової частини економічної політики, направленої на реальне забезпечення конкуренції на ринках та подолання олігополістичної моделі економіки. Це можливо завдяки підтриманню балансу між регулюванням ринку шляхом правових заборон і стимулів. Необхідність ефективного захисту та розвитку конкуренції вимагає розроблення і реалізації дієвих механізмів сприяння розвитку конкуренції на ринках товарів та послуг, стимулювання створення і розвитку цивілізованого конкурентного середовища. // The article is devoted to the problem of effective application of mechanisms and tools for the implementation of competition policy as an integral part of economic policy aimed at real competition in the markets and overcoming the oligopolistic model of the economy. This is possible by maintaining a balance between market regulation through legal prohibitions and incentives. The need for effective protection and development of competition requires the development and implementation of effective mechanisms to promote competition in the markets of goods and services, to stimulate the creation and development of a civilized competitive environment.
Keywords: правове забезпечення економічної конкуренції; антимонопольно-конкурентна політика держави; конкурентна політика держави; засоби реалізації конкурентної політики; механізми реалізації конкурентної політики; legal support of economic competition; antitrust and competition policy of the state; competition policy of the state; means of realization of competition policy; mechanisms of realization of competition policy