Огляд сучасних методів ендоскопії - Власюк, Д. А. (Держ. біотехнологічний ун-т, 2025)
Окремим інженерним викликом у цьому контексті стає обробка даних. Системи CADx та 3Dнавігації вимагають аналізу відеопотоку високої чіткості в реальному часі. Це стимулює розробку не лише ефективних програмних алгоритмів, але й спеціалізованих апаратних прискорювачів, здатних інтегруватися безпосередньо в ендоскопічну стійку. Очевидно, що подальший розвиток цієї галузі лежатиме саме у ще глибшій інтеграції цих, на перший погляд різних, інженерних напрямків.
Keywords: відеопотік; ендоскопія; підслизова дисекція