Методи програмного моніторингу технічного обслуговування на елеваторному комплексі - Мостовий, А. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка методів програмного моніторингу технічного обслуговування обладнання елеваторного комплексу, спрямованих на підвищення надійності обладнання, оптимізацію процесів обслуговування та запобігання аварійним ситуаціям. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз існуючих методів прогнозування технічного стану обладнання, визначено їх ефективність та обґрунтовано вибір моделей машинного навчання. На основі цього аналізу розроблено архітектуру системи збору, зберігання та аналізу даних, що дозволяє інтегрувати інформацію з різних джерел. У роботі розроблено та реалізовано методи моніторингу ТО на базі машинного навчання. Проведено збір та підготовку реальних даних елеваторного комплексу, які використовувались для навчання та тестування моделей. В ході досліджень оцінено точність та стабільність розроблених методів, а також підтверджено їх ефективність. Результати роботи свідчать про високу ефективність впроваджених методів програмного моніторингу. Запропонована система має потенціал для практичного застосування у виробничих процесах елеваторного комплексу, сприяючи підвищенню загальної ефективності роботи обладнання та зниженню витрат на його обслуговування.
Methods for Programmatic Maintenance Monitoring at the Elevator Complex
Keywords: машинне навчання; прогнозування поломок; моделі аналізу даних; архітектура системи; оптимізація обслуговування; надійність обладнання