Еволюційна нейро-фаззі система з online навчанням-самонавчанням - Сараєв, О. В. (My University, 2021)
Метою даного дослідження є розробка нечіткої нейромережі, що предбачає хаотичну часову послідовність, яка навчається за допомогою еволюційних алгоритмів. Методи дослідження – теорія штучних нейронних мереж; теорія нечіткої логіки; генетичні алгоритми; імітаційне моделювання. Припускається, що задача розробки нейронної мережі, заснованої на базі правил нечіткого виводу, призначеної для передбачення часових послідовностей в online режимі, коли дані надходять на обробку послідовно, одне за одним, є актуальною і такий підхід може бути використано для вирішення широкого класу задач прогнозування часових процесів
Keywords: генетичний алгоритм; еволюційне навчання; нечітка ситема; прогнозування часових послідовностей; фаззі нейромережа