Розробка та реалізація методів узгодженості ймовірнісних моделей для ДКП коефіцієнтів JPEG зображень - Котов, Д. О. (My University, 2021)
Результати, які були отримані шляхом дослідження підтверджують, що форма емпіричного розподілу ДКП коефіцієнтів визначається саме структурними особливостями певного зображення. Тому для коректного врахування при прогнозуванні якості стиснених JPEG зображень слід використовувати адаптивні моделі розподілу ДКП коефіцієнтів. В роботі проводиться ідентифікація розподілу ДКП коефіцієнтів. Такими розподілами є: двобічний гама розподіл та двобічний бета розподіл другого роду. Були проведені експериментальні дослідження, що підтверджують отримані в роботі теоретичні висновки.
Keywords: стиснення з втратами; дискретне косинусне перетворення; двобічний гама розподіл; ДКП коефіцієнти; бета розподіл другого роду; текстурне зображення; монотонне зображення