Розробка технології виготовлення журналу «Фентезійні пригоди. Загублений світ драконів» - Овчаренко, Є. В. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виготовлення друкованого квест-журналу у жанрі фентезі під назвою «Фентезійні пригоди. Загублений світ драконів». Видання має нелінійну структуру сюжету, що дозволяє читачеві самостійно обирати маршрут та впливати на розвиток подій. У межах проєкту розроблено технічну характеристику журналу, створено оригінал-макет, продумано логіку сюжетних переходів, ілюстрації та верстку. Обґрунтовано вибір офсетного способу друку та друкарської машини Ryobi 754, підібрано відповідне програмне забезпечення (Adobe InDesign, Adobe Photoshop), визначено параметри модульної сітки, гарнітури шрифтів і принципи композиції сторінок. Проведено розрахунки обсягів продукції, кількості основних матеріалів, сформовано маршрутно-технологічну карту та економічну частину. Робота має практичне значення як приклад поєднання друкованих поліграфічних технологій із креативними підходами до інтерактивного сторітелінгу для молодіжної аудиторії.
Keywords: інтерактивне видання; квест-журнал; фентезі; оригінал макет; верстка; офсет