Законодавство про освіту та вищу освіту: колізії між окремими актами тлумачення у правозастосовній практиці - Вороніна, М. А. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2016)
У статті на прикладі тлумачення господарськими судами норм чинного законодавства України про освіту та вищу освіту досліджуються колізії між окремими актами тлумачення. Проаналізовано інтерпретаційні акти господарського судочинства, що стосуються оренди майна державних та комунальних закладів освіти. Продемонстрована відсутність єдиної правової позиції органів судової влади при застосуванні окремих положень чинного законодавства про освіту та вищу освіту при вирішенні господарських справ. // In an article on an example of interpretation by economic courts, the norms of the current legislation of Ukraine on education and higher education are investigated by collisions between separate acts of interpretation. Interpretation acts of economic legal proceedings related to the lease of property of state and utilities education institutions are analyzed. The lack of a unified legal position of judicial authorities in the application of certain provisions of the current legislation on education and higher education in solving economic affairs is demonstrated.
Keywords: акт тлумачення; правозастосовна практика; законодавство про освіту та вищу освіту; an act of interpretation; law enforcement practice; education legislation and higher education