Аналіз методологічних принципів вимірювань і моніторингу параметрів оптичних волокон у сучасних ВОЛЗ - Бабак, В. М. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – волоконно-оптична лінія зв'язку (ВОЛЗ). Мета роботи – аналіз методологічних принципів проведення вимірювань і моніторингу параметрів оптичних волокон у кабелях сучасних ВОЛЗ. Проаналізовані методологічні принципи вимірювань та моніторингу параметрів у сучасних ВОЛЗ. Запропонована і обґрунтована функціональна схема системи моніторингу параметрів у ВОЛЗ, зроблене дослідження методики реалізації системного моніторингу параметрів на основі вимірювань OTDR у ВОЛЗ із підсилювачами. Розглянута типова архітектурна реалізація системи віддаленого тестування оптичних волокон (RFTS). У відповідності з архітектурою RFTS проаналізовані та систематизовані методи моніторингу ОВ у багатоканальних ВОЛЗ на основі WDM у рамках застосування OTDR і системи управління RFTS.
Keywords: хвильове мультиплексування; волоконно-оптична лінія зв'язку; оптичний підсилювач; оптичний спектр; рефлектограмма