Основні принципи проектування та розробки систем генерації звітності медичних закладів - Кирій, В. В.; Калиниченко, О. В.; Ляпота, О. В. (ХНУРЕ, 2024)
Розглянуто базові принципи проектування та розробки систем генерації звітності медичних закладів. Знайдено проблеми та запропоновано рішення щодо побудови архітектури систем: використання розподілених сервісів та методів управління ними для покращення продуктивності, застосування черг повідомлень для спілкування між ними. розглянуто загальні методи збереження даних та використання сховищ даних для спрощення схеми баз даних, що використовуються для ведення звітності медичних закладів. Запропоновано принципи та підходи для створення тих частин систем, що відповідають за кінцеву обробку даних та генерацію звітів з підтримкою різних форматів виведення документів.
Keywords: архітектура системи; сервіс; сховище даних