Дослідження процесу прийняття рішень для створення дизайну мобільних застосунків - Ляшенко, Н. М. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес прийняття дизайнерських рішень під час проєктування інтерфейсу мобільного застосунку для керування статистичними показниками автопарку таксі. Предмет дослідження – метод аналізу ієрархій та його застосування для вибору UI- та UX-рішень у мобільному застосунку для структуризації та оцінки статистичних показників автопарку таксі.Мета роботи – підвищення об’єктивності вибору UI/UX-рішеньшляхом впровадження методу аналізу ієрархій (МАІ) у процес проєктування інтерфейсу.У результаті отримано ієрархічну модель оцінювання інтерфейсних рішень, обчислено ваги критеріїв і визначено найдоцільніші варіанти UI -стилю та навігації. Новизна полягає у практичній адаптації багатокритеріального методу до завдань UX/UI-дизайну, що забезпечує математичну обґрунтованість дизай-нерських рішень. Результати продемонстрували скорочення часу вибору інтерфейсних рішень та зменшення кількості ітерацій дизайну без зниження якості.
Keywords: прийняття дизайнерських рішень; керування статистичними показниками