Методи автоматизованого проектування цифрових фільтрів на платформі SoC - Карась, Д. В. (My University, 2025)
Метою роботи є розробка методів автоматизованого проектування цифрових фільтрів низьких частот на технологічній платформі систем на кристалі. Проаналізовано різні типи цифрових фільтрів, в тому числі однорідні та гребінчасті. Приведено їх структури, порівняльну характеристики. Описані переваги та недоліки. Наведено їх особливості застосування. В якості технологічної платформи обрано програмовану систему на кристалі FPGA сімейства ZYNQ-7000 фірми Xilinx Inc. В якості налагоджувальної плати використана недорога загальнодоступна плата ZedBoard, яка оснащена пристроєм XC7Z020 Zynq. Сформульована загальна послідовність етапів проектування системи на кристалі на платформі ZYNQ 7000. Практична реалізація виконана на базі стеку інструментальних засобів САПР Vivado/Vitis/Vitis HLS.
Keywords: обробка сигналів; цифровий фільтр; система на кристалі; автоматизоване проєктування