Моделі та алгоритми створення системи відеомоніторинга за будівництвом - Демиденко, Д. В. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка теоретико-методичних рішень з підвищення ефективності контролю і моніторингу будівництва шляхом використання технологій відеоспостереження. У ході виконання кваліфікаційної роботи були проаналізовані сучасні ІТ-інструменти, які застосовуються для контролю і моніторингу виконання робіт на будівельному майданчику. Визначено базові моделі, методи, інструменти обробки фото і відео зображень, заснованих на технологіях комп’ютерного зору. Встановлено, що більш коректним алгоритмом збору й аналізу типових будівельних даних для автоматичного відстеження місцезнаходження є байєсовська сегментація. Удосконалена про процедура автоматизованого аналізу безпеки, продуктивності виконання будівельних робіт із використанням відеокамер (розміщених на будівельному майданчику). Запропонований комплекс рішень для візуального відстеження людей і механізмів на об’єкті будівництва дозволять особам6 які приймають рішення, більш ефективно управляти відеоданими на різних етапах життєвого циклу будівельного проєкту.
Models and Algorithms for Creating Video Monitoring System in Construction
Keywords: комп'ютерний зір; передача відеодан; моніторинг прогресу; відстеження ресурсів; проектна платформа; контроль продуктивності; будівництво