Вплив рекреативної культури на формування здорового способу життя студентів технічних ЗВО - Грохова, Г. П. (ХДАФК, 2020)
Важливим фактором професійної підготовки майбутніх фахівців є стан їхньго здоров'я. Успішність професійної діяльності майбутнього фахівця, в більшій мірі залежить від фізичного стану його організму, що, в свою чергу, характеризується показниками його фізичного розвитку. Все це знаходиться в прямій залежності від фізичної активності, здатності студентів до самостійних регулярних занять фізичною і рекреативною діяльності, яка в структурі професійної діяльності майбутнього фахівця має певне значення. Саме рекреація спрямована на використання засобів фізичної культури для зміцнення і розвитку фізичних і духовних сил студентів, спілкування і відпочинку, формування орієнтації на свободу вибору форм занять, можливість прояву ініціативи і самостійності.
Keywords: рекреація; студент; природні чинники; педагогіка; педагогічні умови