Автоматизована генерація тестових завдань на основі текстових навчальних матеріалів засобами LLM - Гуржи, Т. С. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка та дослідження програмної системи автоматизованого створення тестових завдань на основі навчальних матеріалів із використанням великих мовних моделей, що дозволить підвищити ефективність освітнього процесу та забезпечити більш об’єктивне оцінювання знань студентів. Методи дослідження – аналіз наукових джерел з питань застосування штучного інтелекту в освіті, дослідження принципів роботи великих мовних моделей, проєктування архітектури інформаційної системи, моделювання структури бази даних, реалізація вебзастосунку із використанням сучасних фреймворків, інтеграція мовної моделі через API для генерації навчального контенту. Розглянуто питання підвищення ефективності контролю знань студентів шляхом автоматизації процесу створення тестових завдань із використанням LLM. Запропоновано архітектуру системи, яка дозволяє автоматично аналізувати навчальні матеріали, генерувати різні типи тестових запитань із варіантами відповідей та глосарій основних термінів.
Keywords: освіта; тести