Метод підвищення захисту інформації в неалгебраїчних декодерах Меггіта при несанкціонованому її перехопленні. - Бітченко, О. М.; Сайківська, Л. Ф.; Цопа, О. І.; Мерзлікін, А. О. (My University, 2021)
Робота присвячена вдосконаленню структури неалгебраїчного декодера, що дозволяє підвищити захист інформації при несанкціонованому її перехопленні, шляхом введення додаткових синдромних регістрів зсуву зі зворотними зв'язками та блоку управління цими регістрами. У статті детально описано принцип роботи декодера, обумовлено введення синдромних регістрів зсуву зі зворотними зв'язками та показано, що така структура дозволяє за законом випадкових чисел постійно змінювати вид утворюючого полінома і тим самим суттєво зменшити вірогідність правильного декодування інформаційної посилки при її перехопленні.
Keywords: неалгебраїчний декодер; декодер Меггіта; синдромний регістр зсуву; коригувальні коди; захист інформації від перехоплень