Дослідження та аналіз методів для розробки додатку визначення положення та орієнтації об’єктів у просторі - Рябоволова, А. О. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження магістерської роботи є методи розробки додатку визначення положення та орієнтації об’єктів у просторі. Метою роботи є визначення та аналіз методів для розробки додатку визначення положення та орієнтації об’єктів у просторі та розробка програмного продукту з використанням результатів досліджень. Для даної магістерської роботи необхідна підключена камера та комп’ютер з відео картою з підтримкою CUDA розрахунків. Результатами даної роботи є аналіз методів визначення положення та орієнтації об’єктів. На базі яких реалізовано додаток визначення положення та орієнтації об’єкта, основною особливістю якого є можливість обрати алгоритм та аналізувати використання ресурсів та результатів роботи. Елементами наукової новизни роботи є додаток з реалізацією сучасних рішень та подальшою можливістю використання його для навчання і порівняння у режимі реального часу
Keywords: положення об’єкта; орієнтації об’єкта; комп’ютерний зір; оцінка пози; pnp; posecnn; pix2pose; python; opencv; opengl