Децентралізація влади та її корупційні ризики - Гладкий, В. В. (Одесский национальный университет имени И.И. Мечникова, 2018)
В доповіді порушується проблематика взаємозв'язку процесу здійснення децентралізації влади у державі та культивування корупції. Доводиться, шо децентралізація влади, котра здійснюється в державі, у якій спостерігається високий рівень корупції, неодмінно буде тяжіти до дроблення цієї держави у зв'язку із посиленням потенціалу регіональних кланів, що підсилюється т.зв. "ресурсним прокляттям".
The Decentralization of Power and its Corruption Risks
Keywords: децентралізація; децентрализация; корупція; коррупция; ресурсне прокляття; ресурсное проклятие; авторитаризм; удельные княжества