Візуалізація та аналіз даних для SEO та реклами - Луціва Д. В. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є розробка дашбордів для сайту та порівняння сервісів візуалізації. Метою дослідження є дослідження питань візуалізації та аналіз даних для SEO та реклами. Розглянуто базові методи візуалізації, види діаграм для створення дашбордів, основні метрики для наскрізної та базової вебаналітики. Також у ході роботи були розглянути види та методи пошукової оптимізації. Особову увагу приділено порівнянню сервісів візуалізації, та розробка дашбордів, створених за допомогою даних з Google Analytics. У результаті були розроблені дашборди в програмах Data Studio та Tableau та проведено порівняльний аналіз між засобами візуалізації.
Keywords: вебаналітика; data studio; tableau; dashboard; google analytics; метрики; візуалізація