Колаборативні роботи та їх інтеграція у кіберфізичні системи - Гурін, Д. В. (Kharkiv National University of Radio Electronics, 2026)
У тезах розглянуто сучасний стан розвитку колаборативних роботів (cobots) та їх інтеграцію у кіберфізичні системи (КФС). Проаналізовано принципи взаємодії людини і робота, архітектурні особливості КФС, а також переваги та проблеми впровадження таких рішень у виробничих середовищах. Узагальнено підходи до інтеграції, наведено приклади застосування та виконано порівняльний аналіз ефективності.
Keywords: колаборативні роботи; робототехніка; кіберфізичні системи