Використання технологій інтернету речей в управлінні освітленням розумного будинку та присадибної ділянки - Войцих, М. А. (My University, 2024)
Мета роботи: розробка програмно-керованого пристрою для управління освітлення в будинку та приусадібній ділянці. Концепція "розумного дому" доволі перспективна у розвитку, котра пропонує сучасні рішення для автоматизації та оптимізації управління побутовими процесами. Одним з важливих аспектів є управління освітленням, яке забезпечує підвищення комфорту, безпеки та енергоефективності. Технології Інтернету речей (IoT) дозволяють інтегрувати різні пристрої в єдину мережу, забезпечуючи централізоване управління та взаємодію між ними. Ця робота присвячена дослідженню еволюції технологій "розумного дому", починаючи від перших механічних пристроїв до сучасних систем на основі IoT. Проведена робота з вивчення розвитку технологій, за для розробки системи управління освітленням, та автоматизації роботи освітлення для економії елекроенергії, та розробці керованного пристрою управління освітленням у будинку та приусадібній діляці.
Keywords: концепція "розумного дому"; підвищення комфорту; енергоефективність; управління освітленням